За АМ Хемус са раздадени 1 милиард лева като аванси на

...
За АМ Хемус са раздадени 1 милиард лева като аванси на
Коментари Харесай

Комитова: Парите за Хемус са във фирмите

" За Автомагистрала " Хемус "  са раздадени 1 милиард лв. като задатъци на компании, които ще вземат участие в строителството. Парите са във компаниите и са дадени преди 2 години по времето на господин Николай Нанков и госпожа Петя Аврамова. Нека компаниите отговорят къде са тези средства. Съвсем дребна част от тях са усвоени ". Това съобщи в ефира на  регионалният министър Виолета Комитова.

Тя описа по какъв начин при предходната политическа акция чула, че Автомагистрала " Хемус "  ще се приключи до 2024 година " Търсех документи в Регионалното министерство за този период. Накрая открих, че имаме контракти за строителство на правите 1-3. Г-н Нанков и госпожа Аврамова са сключили контракти тези 51 км да се построят за 60 месеца. Тоест, това е по 1 км на месец. При останалите прави обаче нямаме позволение за градеж. В последните три сектора даже не е ясно от къде ще мине трасето ", сподели още Виолета Комитова.  

Регионалният министър разяснява и митинга на служащи и притежатели на компании от пътния отрасъл, които рано сутринта излязоха на проява пред Народното събрание. По думите им страната е натрупала отговорности към изпълнителите на планове. Те упорстват за неотложно погашение на дължимите суми и желаят и проект за развиване на републиканската пътна мрежа.

" Ще ревизира коя компания съставлява протестиращите строители, които са се събрали през днешния ден пред Народно събрание. Не запознат съм кого протестиращите си търсят парите – дали от районния министър или от работодателите ", сподели Комитова. 

По думите й доста министри я атакуват без съображение. " Виждате, че против мен излизат доста министри. Държат групово да ме атакуват. Това е акция на някаква глутница. Аз просто споделям истината. Дори да питаме кой работи по права 4, няма да получим отговор. Лъжите на Нанков стартират да ми идват допълнително. Той не опроверга моите изказвания, а се пробва да ме наскърбява в персонално качество. Нанков се държи като дете, на което сме му изяли десерта, тъй като му прекъснахме пътя на парите от Министерство на регионалното развитие към АПИ и компаниите ", съобщи районният министър.

Комитова публично предложения Николай Нанков на обществен дебат по инфраструктурните планове.

По-късно в ефира на Нова телевизия някогашният шеф на " Автомагистрали "  Стоян Беличев изрично съобщи, че не е имало нелегално строителство на Автомагистрала " Хемус ".  " Комитова приказва за неизвестен строител на автомагистрали. Има един единствен строител и това е държавното сдружение " Автомагистрали ”, добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР